Egy üzem ötszáz négyzetméteres épületrésze égett Jászszentlászlón - Megyei események

2020. február 27. 07:56

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baján, a Dózsa György úton két személygépjármű ütközött össze, szerdán reggel. A balesetben egy ember megsérült. A bajai hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították.

Egy személygépjármű árokba hajtott és az oldalára borult Nyárlőrinc közelében, a 44-es út 21-es kilométerszelvényénél, szerdán délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két rakomány nélküli kamion ütközött össze Tiszaalpáron, az Alkotmány utcában, szerdán délelőtt. A balesetben egy ember megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az egyik kamiont áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. 

Jászszentlászló külterületén egy 1000 m2-es üzem 500 m2-es épületrésze égett, ma hajnalban. A kiskunmajsai, kiskunfélegyházi, kiskunhalasi, kisteleki hivatásos, valamint a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett 4 habosított sugárral, 2 vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy nagy értékű munkagépet hoztak ki az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Szerdán egy esetben kérték a tűzoltók segítségét nagy méretű, letört faág eltávolításához, valamint további egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap