Üzlethelyiség égett Dunaföldváron - Megyei események

2020. március 16. 08:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tűz keletkezett egy kétszáz négyzetméteres üzlethelyiségben Dunaföldváron, a Béke téren, vasárnap délelőtt. A dunaföldvári önkéntes, valamint a solti, a dunaújvárosi és a paksi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzoltás idejére az üzlet fölötti lakásokat tizenhat ember hagyta el, akik a munkálatokat követően visszatérhettek otthonukba. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy lakóházzal egybeépített garázs tetőszerkezete Tiszakécskén, a Székhalom dűlőben, vasárnap délelőtt. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, a tűz a lakóépületre nem terjedt át.

Egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott Ladánybenén, a Piactér utcában, vasárnap éjjel. A lajosmizsei önkormányzati és a dabasi hivatásos tűzoltók az éghető anyagot eltávolították az égéstértből és a kéményből, a kéményseprőt értesítették.

Vasárnap két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap