Tűzesetek - Megyei események

2020. április 07. 07:57

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Harminc-harmincöt hektáros területen, mintegy huszonöt hektáron égett a nádas és az erdő aljnövényzete Soltvadkert külső részén, a Vadkerti-tó körül. A soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskőrösi, a kiskunhalasi és a kalocsai hivatásos tűzoltók, közel harminc tűzoltó, tíz vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgozott a tűz oltásán a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A lángok megfékezését az erős szél nehezítette. A tűzesetben senki nem sérült meg. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Három személyautó ütközött össze a 44-es számú főúton Kecskemét határában, hétfő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Hétfő délután Kiskunfélegyházán, a Petőfi utcában egy lakóépülethez épített garázs tetőszerkezete égett tíz négyzetméteren, a lángok a lakóépület padlásterét is érintették kis területen. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy melléképület és mellette lévő nádas égett Csólyospálos külterületén, hétfő délután. A helyszínen lévők megkezdték a tűz oltását. A kiskunmajsai hivatásos és a csólyospálosi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakóépület kéményében lerakódott égéstermék izzott Miskén, a Damjanich utcában, hétfő este. A tulajdonos megszüntette az izzást.  A kalocsai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt. 

Hétfőn egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz. 

 

Fotó: Kiskőrös HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap