Vihar után - Megyei események

2020. augusztus 05. 08:07

Bács-Kiskun megye területén tegnap a délutáni órákban átvonuló viharral kapcsolatosan több mint százötven esetben avatkoztak be a tűzoltók a vihar okozta károk felszámolásánál. Fakidőlések és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, házak pincéjében, garázsában összegyűlt nagymennyiségű csapadék eltávolításához kértek segítséget az állampolgárok, de villámcsapásról és megbontott tetőszerkezetekről is érkeztek bejelentések. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Kiskunmajsa közelében, a Csólyospálos felé vezető úton, kedd délelőtt. Egy villanyoszlopnak is nekicsapódott az autó. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Kedd délután egy kamion átszakította a szalagkorlátot az M5-ös autópályán, Petőfiszállás térségében, s a pálya Szeged felé vezető oldalán állt meg. A balesetben érintett volt még egy személyautó is. A balesetben három ember megsérült. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Összeütközött két személygépkocsi az 53-as számú főút Kiskőrös és Akasztó közötti szakaszán, Kiskőrös közelében, kedd délután. A balesetben senki sem sérült meg. A műszaki mentést végző kiskőrösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy lakatlan épület villanyóraszekrénye és az alatta lévő avar égett Bugacon, a Kecskeméti utcában, szerda hajnalban. A bugaci önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók porral oltóval és egy vízsugárral a tüzet eloltották és az épületet hőkamerával átvizsgálták. 

Kedden egy esetben riasztották a tűzoltók száraznövényzet tüzéhez.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap