Egy családi ház égett Katymáron - Megyei események

2021. március 23. 07:45

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó a Kalocsa és Miske közötti úton, hétfő délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres, fa szerkezetű szín, amit állati takarmány tárolására használtak Csólyospáloson, a Korona utcában, hétfő délelőtt. A csólyospálosi önkéntes, valamint a kiskunmajsai és a kisteleki hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Egy családi házban keletkezett tűz Katymáron, a Szabadkai utcában, hétfő délután. A lángok több helyiséget és az épület tetőszerkezetét is érintették. A bácsalmási önkormányzati és a bácsalmási önkéntes, valamint a bajai hivatásos és a katymári önkéntes tűzoltók a tüzet 2 vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották, valamint a tetőszerkezetet megbontották és hőkamerával átvizsgálták. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Szentkirályon, a Sallai utcában egy ötven négyzetméter alapterületű palántanevelésre használt fóliasátor égett, hétfőről keddre virradóra. A tűzben károsodott egy gépjármű is. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. 

Egy homlokrakodó motortere égett Kiskunfélegyháza külterületén, kedd hajnalban. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt. 

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket megdőlt fa eltávolításához.

 

Fotó: Baja HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap