Melléképület égett Dunaföldváron - Megyei események

2021. május 06. 09:22

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 17 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres melléképület Dunaföldváron, a Szent László utcában, szerda reggel. A dunaföldvári önkéntes és a solti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Az épületből két gázpalackot kivittek a tűzoltók, melyeket hőhatás nem ért. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Szerda késő délután Dunaföldváron, a 6-os számú főút és a Dankó Pista utca kereszteződésében egy jelzőlámpa leszakadt és lógott az úttest fölött. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók csapszegvágó segítségével a jelzőlámpát eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy fa izzott Csengőd külterületén, szerda este. Az akasztói önkéntes és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrész segítségével kivágták, az izzást egy vízsugárral megszüntették. 

Kecskeméten, egy áruház bejárata feletti lemezborítás meglazult, szerda este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a meglazult lemezeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött Kunszálláson, a Szent Vince utcában, szerdáról csütörtökre virradóra. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Szerdán 10 esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faágak és kidőlt fák eltávolításához és 4 esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap