Vegyes erdő aljnövényzetet égett - Megyei események

2021. június 07. 08:14

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Vasárnap délelőtt érkezett a jelzés, miszerint Kerekegyházán, a Dohány utcában egy családi ház konyhájában a sütőben felejtett étel meggyulladt, a lakók elhagyták az házat. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók perceken belül kiérkeztek a helyszínre, és egy vízsugárral, porral oltóval légzőkészülékben behatoltak, az akkorra már füsttel teljesen telítődött épületbe. A sütőből az ételt kivették és kivitték az udvarra, valamint a földön találtak egy ketrecet, melyben egy nyúlcsalád volt. A tűzoltók a ketrecet is kivitték az udvarra, így a házi kedvencek is megmenekültek.

Vegyes erdő aljnövényzetet égett a Kerekegyházát és az 52-es számú főutat összekötő út mellett, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos és a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Tiszakécskén, a Szabó Lőrinc utcában egy kutya egy megközelítőleg két méter mély gödörbe esett, vasárnap este. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók az állatot menőkötél segítségével a gödörből kiszabadították, majd átadták a gazdájának.

Vasárnap két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap