Tragikus baleset Soltnál - Megyei események

2021. június 25. 10:04

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Jánoshalmán, a Vállalkozók útjánál víztározóba őz esett, csütörtök kora délután. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók kézi erővel az állatot kimentették.

Tiszaalpár külterületén, öt hektáron gabonatábla égett, csütörtök délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet avaroltóval, két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók munkáját erőgépek segítették.

Egy kamion és két kisteherautó ütközött az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, csütörtök délután. A műszaki mentés végző kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Motorvonattal ütközött össze egy traktor Kiskunmajsa és Harkakötöny között, egy vasúti átjáróban, csütörtök délután. A traktor az átjáróban lévő fényjelző készüléket kidöntötte. Az ütközés következtében a vonat üzemanyagtartálya megrongálódott, az üzemanyag szivárgott. A kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a szivárgást megszüntették. A balesetben a traktor és a motorvonat vezetője megsérült. A vonat 19 utasa nem sérült meg, értük mentesítő busz érkezett.

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze, a kamion az árokba csapódott az 52-es számú főúton, Solt térségében, csütörtök délután. A műszaki mentést végző solti, dunaújvárosi és paksi hivatásos tűzoltók három feszítővágó segítségével szabadítottak ki a személyautóból három embert, majd átadták őket a mentőknek. A balesetben hárman megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette.

Összeütközött egy segédmotor és egy személyautó az 5215-ös úton, Fülöpháza térségében, csütörtök este. A baleset következtében mindkét jármű kigyulladt. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók eloltották a tüzet és áramtalanították a járműveket. A balesetben ketten megsérültek.

Csütörtökről péntekre virradóra egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött és a jármű kigyulladt az 54-es számú főúton, Helvécia térségében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az égő járművet egy habosított sugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű árokba csúszott és az oldalára borult Kerekegyháza külterületén, péntek hajnalban. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a járművet kerekeire állították, és áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz. 

Fotó: Solt Katasztrófavédelmi Őrs

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap