Kigyulladt egy kamion - Megyei események

2021. június 29. 07:57

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kigyulladt egy kamion, az 53-as számú főút Akasztó és Kiskőrös közötti szakaszán, hétfő délelőtt. A vezetőfülke égett, és a tűz a faaprítékból álló rakományra is átterjedt. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisteherautó az 53-as számú főúton, a Dunatetétleni leágazásnál, hétfő délelőtt. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők elszállították. A műszaki mentést végző solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Tűzhelyen felejtett ételmaradék füstölt Kecskeméten, a Burga utca egyik társasházának konyhájában, hétfő délben. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a füstölő ételt a tűzhelyről eltávolították, a lakást átszellőztették. A mentők egy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak. 

Két autó ütközött össze Dunatetétlen közelében, az 53-as számú főúton, hétfő délután. A solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Árokba csapódott egy személyautó az 55-ös számú főúton, Csávoly közelében, hétfő délután. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, személyi sérülés nem történt.

Hétfőn három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, két esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagy méretű faágak eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Kiskőrös HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap