Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Bátyán - Megyei események

2021. július 07. 08:15

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Bátyán, a Széchenyi utcában egy személygépjármű az út mellett lévő villanyoszlopot kidöntötte, majd az egy épületre dőlt, kedden hajnalban. Az eset során egy ember megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak. A kalocsai hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Egy reklámtábla lindab lemeze meglazulva lógott 18 méter magasban Kiskunhalason, a Füzér utcában, kedden reggel. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a meglazult lemezt emelőkosár segítségével visszarögzítették.

Jánoshalmán, a Rákóczi Ferenc utcában egy társasház földszinti üzletének szociális helyiségében keletkezett tűz, kedden délelőtt. A helyiségben munkaruházatok, illetve használati tárgyak égtek. A jánoshalmai önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a dolgozók egy porral oltóval megkezdték a tűz oltását. A tűzoltók egy vízsugárral a lángokat megfékezték, a tűz más helyiségekbe nem terjedt át. Az üzlet nagy mennyiségű füsttel telítődött, ami a szomszédos üzlethelyiségbe is átszivárgott. A tűzoltók a helyiséget kiszellőztették, majd a társasház átvizsgálását követően a helyszínt átadták a tulajdonosnak.

Egy kisbusz égett teljes terjedelmében Szabadszálláson, az 5213-as út 3-as kilométerszelvényénél, kedden délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden három esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, valamint egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI Archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap