Két kockabála égett Mátételke külterületén - Megyei események

2021. augusztus 10. 07:54

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két kockabála égett Mátételke külterületén hétfő délelőtt. A bajai hivatásos, a bácsalmási önkormányzati, valamint a bácsalmási önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Baján, a Türr István utcába egy korhadt fa üregében papír égett hétfőn délben. A bajai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Egy személygépjármű égett Kiskunfélegyházán, a Selymes dűlőben hétfő délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Egy lakóingatlan falán lévő gázcső letört Kiskőrösön, a Mészáros Lőrinc utcában, hétfő délután. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a gázszivárgást csökkentették és a helyszínt biztosították a gázszolgáltató kiérkezéséig. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Egy személygépkocsi motortere füstölt, részben égett Kiskunmajsán, a Szélmalomsoron, ma kora reggel. A kiskunmajsai őrs hivatásos tűzoltói egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, valamint két esetben kérték a tűzoltók segítségét nagy méretű, letört faág eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap