Két személygépjármű ütközött Baján – Megyei események

2021. október 05. 07:57

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy tehergépjármű felső légterelője vezetékbe akadt, egy villanyoszlopot és egy fát kidöntött, Jánoshalmán, a Molnár János utcában, hétfő délelőtt. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a kidőlt fát láncfűrész segítségével eltávolították, a forgalmi akadályt megszüntették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két személygépjármű ütközött Baján, a Bokodi úton, hétfő délelőtt. A balesetben három ember megsérült. A bajai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Két személyautó ütközött össze Izsák határában, hétfő délután. A balesetben öten megsérültek. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy sérültet kézi erővel emeltek ki a roncsolódott járműből, majd átadták a mentőknek, valamint az egyik járművet áramtalanították.

Fóliasátor és a benne tárolt eszközök égtek Petőfiszállás külterületén, hétfő délután. A kiskunfélegyházi és a kisteleki hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Dunaföldvár külterületén kukoricatábla és tarló égett megközelítőleg 1.5 hektáron, hétfő délután. A dunaföldvári önkéntes, valamint a solti, a paksi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Tiszaalpár külterületén lévő terményszárítóban keletkezett tűz, kedd hajnalban. A helyszínen lévők a tüzet porral oltóval eloltották. A kiskunfélegyházi és a csongrádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a nyolcvan mázsa napraforgót tartalmazó szárító alján lévő adagoló felmelegedett részeit visszahűtötték, valamint a terményt leürítették.

Kedd hajnalban Érsekcsanádon, a Hunyadi János utcában egy ember leesett a pincébe. A bajai hivatásos tűzoltók a sérültet hordágy segítségével a pincéből felhozták, majd a mentőknek átadták.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Fotó: Baja HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap