Állj közénk, Te is lehetsz igazi életmentő: Adj vért!

2021. október 13. 16:59

A véradás fontos annak, aki kapja és fontos annak is, aki adja, hiszen a cél közös, ÉLETMENTÉS! A véradó önzetlenül életet ad, aki kapja a vért, egy új esélyt kap az életre. A tűzoltók hivatása az életmentés, az anyagi javak védelme. A véradás egy remek alkalom arra, hogy a civil állampolgárok is életet mentsenek! Bács-Kiskun megyében Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, Kecskeméten és Baján, három napon - a megadott időpontokban - adták vérüket az önkéntesek - a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából - a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradásokon.

Civilek és tűzoltók egyaránt, közel hatvanan adtak vért a nemes cél érdekében. Bács-Kiskun megye önkéntes véradói az elmúlt években országosan is kiemelkedő helyezéseket értek el a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmával megtartott véradásokon.

Különös szaktudás nélkül is lehet életeket menteni!

Kérünk minden egészséges állampolgárt, hogy véradással segítse a vérkészítmények meglétének biztosítását és mentse meg minél több ember életét!

A véradás szervezése folyamatos, a további részletekről érdeklődjön:

http://veradas.hu/adj-vert/veradasok

http://www.ovsz.hu/ver/ki-lehet-verado

Köszönjük a véradó önkéntesek felelős, segítő hozzáállását!

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Az ifjúság nevelésében kiemelten kell kezelni, hogy a fiatal generáció is tudja ezeket a hasznos és gyakorlatias ismereteket. A megszerzett ismeret nagymértékben elősegíti az önmagukról és másokról való gondoskodás, valamint a másokért való önzetlen tenni akarás képességét, a felelős gondolkodást.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap