Árokba borult egy személyautó Szalkszentmárton külterületén – Megyei események

2022. május 24. 08:25

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi ház pincéjében csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze Bácsalmáson, a Bezdán utcában, hétfő reggel. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a vizet szivattyú segítségével eltávolították.

Szalkszentmárton külterületén egy autó árokba hajtott és a tetejére beszorult, hétfő délután. A kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók láncfűrésszel egy fát eltávolítottak, majd a járművet kerekeire állították, áramtalanították és drótkötél segítségével kivontatták az árokból. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Autóbusznak ütközött egy személyautó Kecskemét külterületén, a Ladánybenei úton, hétfő délután. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben az autó vezetője megsérült.

Kecskemét Mátis Kálmán utcában egy nagyméretű kuka égett, hétfőről keddre virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy nagyméretű fa az úttestre és egy gépjármű elejére dőlt Jánoshalma közelében, kedd hajnalban. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók két láncfűrésszel a fát eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Kalocsán, a Tulipán utcában egy családi házban villámcsapás következtében füstöltek a vezetékek, kedd hajnalban. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet. Személyi sérülés nem történt. 

Hétfőn még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lehasadt faág és kidőlt fa eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap