Nyárfa erdő aljnövényzete égett Hetényegyháza határában – Megyei események

2022. augusztus 01. 10:17

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 11 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Fülöpháza külterületén egy majorságnál három hektáron száraz fű, erdő aljnövényzete és körbálák égtek, vasárnap délután. A kecskeméti, a solti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a kiskunhalasi és a paksi hivatásos, valamint a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzoltók munkáját erőgépek segítették. Személyi sérülés nem történt. A tanya épületeire nem terjedtek át a lángok, és állatok sem sérültek meg.

Csaknem tíz hektáron égett a nyárfa erdő aljnövényzete Hetényegyháza határában, vasárnap délután. A kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a dabasi, a ceglédi és a szolnoki hivatásos tűzoltók vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel a tüzet eloltották. A tűzoltók munkáját erőgép és önkéntesek segítették.

Parkoló autóra dőlt egy akácfa Kecskeméten, a Kristály téren, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével a fát eltávolították, személyi sérülés nem történt.

Egy nyolcvan négyzetméteres ház égett teljes terjedelmében, vasárnap délután Garán. A tűz az udvarban lévő fákra is átterjedt. A lángokat a bajai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Vasárnap még nyolc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és nyolc esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faágak eltávolításához.

Fotó: Kecskemét HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap