Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Dunapatajon – Megyei események

2022. október 27. 07:56

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött két tehergépjármű szerdán délelőtt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy villanyóraszekrény füstölt Madarason, a Zentai utcában, szerda délelőtt. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók a füstölést egy porral oltóval megszüntették, majd a ház többi részét hőkamerával átvizsgálták, az áramszolgáltató szakembereit értesítették. Személyi sérülés nem történt.

Egy mezőgazdasági munkagép talajlazítási munkálatok közben megrongált egy gázvezetéket, melynek következtében szivárgott a gáz Tiszaalpár külterületén, szerda délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt. A gázszolgáltató szakemberei a szivárgást megszüntették, személyi sérülés nem történt. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban szerdán este Dunapatajon, az Ordasi úton. A kalocsai hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap