Lajosmizse külterületén egy kisteherautó és egy személygépjármű ütközött – Vármegyei események

2023. március 17. 06:21

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Melléképületre dőlt egy nagyméretű fa csütörtökön délelőtt Baján, a Dózsa György úton. A bajai hivatásos tűzoltók a fát magasbólmentő és láncfűrész segítségével eltávolították. Az eset során senki nem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében csütörtökön délben, Pirtón, a Kiffer utcában. Tüzelő és papírhulladék égett a mintegy kilenc négyzetméteres helyiségben. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat, amelyek a lakóteret nem érintették.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi csütörtökön délután Ladánybene és Kecskemét között, Lajosmizse közelében, az 5202-es és az 5211-es út kereszteződésében. Egy ember beszorult az egyik járműbe. Őt feszítővágóval mentették ki, majd átadták a mentőknek a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók, akik áramtalanították is a gépkocsikat. A helyszínre érkeztek a kecskeméti hivatásos tűzoltók, a műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mentők öt embert szállítottak kórházba.

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához és három esetben lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap