Két épület és egy fóliasátor égett Hetényegyházán – Vármegyei események

2024. április 22. 11:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kommunális hulladék égett mintegy száz négyzetméteren vasárnap reggel, Kecskemét külterületén lévő hulladéklerakó területén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. A tűzesetben senki nem sérült meg.

Három tagból álló fóliasátor és a hozzá tartozó két épület égett vasárnap délután Hetényegyházán, a Százszorszép utcában. A két épület teljes terjedelmében égett, a fóliasátornak pedig a vége égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Füstölt egy személyautó motortere vasárnap délután az 55-ös főúton, Baja térségében. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Egy melléképület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett vasárnapról hétfőre virradóra, Bócsa külterületén. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Vasárnap még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap