AKTUÁLIS HÍREINK

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom 2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Ne rutinból kezeljük a PB gázpalackokat 2022. július 01.

A gáztűzhelyek használata igen elterjedt. Azokban a háztartásokban, ahol nincsen vezetékes gáz, a sütés-főzést PB gázpalackkal oldják meg. A PB gázpalack előírásszerű használat esetén teljesen veszélytelen energiaforrás.

Személygépjármű égett Baján – Megyei események 2022. július 01.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Köszöntő a magyar egészségügy napja alkalmából 2022. július 01.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a magyar egészségügy napja alkalmából

Újabb eszközöket kapnak az önkéntes mentőszervezetek 2022. június 30.

Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval. A beszerzés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében történt meg. Egy Bács-Kiskun megyei mentőszervezet is részesült a támogatásban, a Dél-magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület egy quadot és egy utánfutót vehetett át.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.

OMSZ

Betöltés alatt...
OMSZ RiasztásokBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális riasztások

Érvényben lévő meteorológiai riasztások

VIHARJELZÉS

Balaton

MÁSODFOK

Balaton illusztráció

Fertő-tó

MÁSODFOK

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

MÁSODFOK

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció